2022 Střihy vlasů: Krátké vlasy

16.07.2021

Tento prostor pro text je recyklován.

Nadchází dlouho očekávaný čas. Čas kdy Vám chci představit vrchol tetralogie pro jaro a léto 2022 na tomto blogu. Původně jste se konce teralogie měli dočkat už v červnu 2022. Jestli jste čekali- moc Vám děkuji za trpělivost. Byla jsem pozvaná na akce( a o zážitky z nich se s Vámi postupně podělím. Těchto zážitků bylo tolik , že Vám jako čtenářům i mě jako autorce vystačí až do jara 2023. A část z nich použiji pouze do chystaného překvapení. Mezitím Vás čekají i plánované články. Např. návrát k tématu listopad 2021- dva eventy. Skvěle strávený podzim.

Nyní se pohodlně posaďte a můžete číst.

Nejprve jsme začali Romancí a ódou na současné muže, kamarády, milence zahalené do renesančních kostýmů a renesančních košilí,Happy surfing (On the waves of happiness). Pak jsem Vám popsala dánské designéry v time for the Danish summer. Část 1-3 bude dostupná k přečtení až do 15 října do 20:30. Závěr této série bude patřit : Lásce k sebe sama.

V létě 2022 jsem objevila článek , v němž jsem objevila nový trend clavi cut apod. Tato část tetralogie bude mít samostatné subkapitoly.Krátké vlasy, změna a dlouhé vlasy. V každé části budou i trendy účesy i pro muže.

Další střihy pro krátké vlasy jsem zahrnula do článku změna. Čeká tam například střih bixie,pixie nebo wolfcut či irokese. Irokese sice patří do kategorie krátkých vlasů ale říkala jsem si , že tento střih zmíním v další části.

Když je punk živý: Viděla jsem dokument o punku- vystoupil zde Iggy Pop, mluvilo se o androgynním vnímání těla , nebo módy. Velkým hitem a to u mužů i u žen je unisex. To znamená , že účes, který nosí muž, může nosit i žena. Androgynnost střihu hearttrob -bob se vrací z 90.let

Hledejte staré letáky, kazety plakáty. V 90. a 80.letech existovalo hodně kapel mimo Mainstream a MTV . Nejenom v Česlovensku .  Podívejte se např na pořad Bigbeat - díl 80.léta.  Třeba byl Váš příbuzný  jakéhokoliv pohlaví pankáč.


Krátké vlasy: Roxette, Bikiny Kill, Shenaed o´Connor, 4 Non Blondes.

https://www.harpersbazaar.de/beauty/frisuren-trend-2022-heartthrob-bob

Krátké vlasy  inspirace - https://www.pinterest.de/pin/588212401306228387/

https://www.stilpalast.ch/beauty/trends-beauty/die-angesagtesten-trendfrisuren-2022-111806

Pexels.com by CottonBro
Pexels.com by CottonBro

Podívejte se na videa punkových kapel .Můžete se podívat na punkové kapely z 80.let. Můžete zkusit střih číro- po stránách mašinkou vystříhejte - buď dohladka, nebo dohladka na jedné z straně a druhé straně s ornamenty nebo mottem. Třetí možností je číro+oboustrnanné ornamenty. Podívejte se na svou punk rockovou či rockovou kapelu.

Barevné kombinace: U punku můžete použít klasické barvy. Blond , černá , hnědá , kaštanová, rezavá, nebo Melír. Střední odvaha- vím, že o této barvě koluje mezi muži trochu obava je pokud se nebojíte , můžete tuto barvu zvolit. Zmíněnou barvou je tzv. platová nebo šedoplatinová , nebo šedá.